Primair Onderwijs

Weer met zelfvertrouwen en plezier naar school!

Je kind dreigt vast te lopen op school, presteert lager dan men zou verwachten of heeft wat moeite met taal, spelling en/of rekenen. Op zich is dat geen reden tot zorg, totdat blijkt dat ook met extra hulp vanuit school en thuis te weinig vooruitgang wordt geboekt. Je hebt sterk het gevoel ‘Het zit er wel in, maar het komt er niet uit’. Dan begint er een zoektocht. Moet er intelligentietest worden afgenomen? Is er sprake van een leerprobleem als dyslexie of dyscalculie? Vaak geeft school aan dat er ook sprake is van concentratieproblemen, zou de oorzaak liggen in de hoek van AD(H)D?
Ik kan me voorstellen dat je dan als ouder soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ook als je kind getest is en er een diagnose is vastgesteld, dan nog is het probleem daarmee niet direct opgelost. Ondertussen wordt je kind dagelijks geconfronteerd met zijn of haar onvermogen om bepaalde onderdelen van de lesstof eigen te maken, wat frustrerend is en kan leiden tot faalangst en een laag zelfbeeld. In elk geval wordt leren en naar school gaan er niet leuker op. Zonde en onnodig!

Herken je jezelf in het volgende?

Je wilt graag leren hoe je kind leert, wat wel werkt en wat niet en waarom.

Je zou graag willen weten wat je zelf kan doen om je kind te helpen.

Je wilt vooral dat je kind weer lekker in zijn of haar vel komt te zitten

Je wilt graag voorkomen dat er hiaten ontstaan in de basis van taal, spelling en rekenen.

Ook als je kind dyslexie of dyscalculie heeft, wil je graag dat de basis goed in het hoofd komt, zodat je kind succeservaringen kan opdoen.

Je wenst voor je kind dat hij/zij na het basisonderwijs verder kan op het leerniveau dat bij het kind past, zodat hij of zij -ook sociaal gezien- op zijn of haar plek zit.

Je wilt voorkomen dat je kind een hekel krijgt aan school en leren.

Met de Kernvisie methode leer ik jou en je kind waarom het leren tot op heden niet zo soepel verliep en hoe dat anders kan. Door een andere manier van leren aan te bieden, die aansluit op de natuurlijke manier van leren van je kind kan hij of zij de lesstof wèl goed opslaan en automatiseren. Hierdoor ontdekt je kind: zó lukt het me wel.

 

Leren wordt op deze manier makkelijker én leuker!

Ik wil je heel erg bedanken voor jouw support de afgelopen maanden! Het heeft mijn zoon goed geholpen en mij ook in het bijstaan van hem. Jouw open, eerlijke en ook directe manier van coachen vonden we erg prettig. Naast het harde werken was het altijd erg gezellig en vloog de tijd om. Een verrijking voor elke kind en ouder van kinderen die anders leren!

Moeder van een leerling uit groep 7

Mail ontvangen na de eerste sessie met Jens.

“Ha Nathanja,

Gister (dinsdag) heeft Jens zijn toets Engels gehad waar hij op ‘de nieuwe manier’ voor heeft geleerd. Vandaag zijn cijfer terug gehad, een 9

Bizar! We zijn zo trots op hem! En nog belangrijker hij is mega trots op zichzelf!

Wilde dit toch even met je delen : )

Tot snel! “

Moeder van Jens, groep 8

Mijn zoon en ik hebben de coaching bij Nathanja als heel prettig en waardevol ervaren. Mijn zoon doet zijn huiswerk met meer plezier en leest nu met plezier zelf voordat hij gaat slapen. Ook hebben we stappen gemaakt t.a.v. spelling en gemak in lezen.

Yara, moeder van Baer (9 jaar, groep 5)

Ontzettend bedankt voor al je ondersteuning , begeleiding , begrip , geduld en motivatie. Indy heeft de bijlessen als prettig ervaren en dat is niet snel het geval : )

Marieke, moeder van Indy, groep 8

Wat kun je verwachten van het traject?

Tijdens de intake ontdek je samen met je kind welke leerstijl je kind heeft.

Jij en je kind leren hoe je kind zijn eigen natuurlijke leerstijl succesvol in kan zetten.

Jij en je kind leren waarom het leren op school soms zo moeizaam ging.

Samen onderzoeken we waar hiaten zitten in de lesstof en werken deze weg zodat er een solide basis ontstaat voor de toekomst.

Vanaf de eerste sessie zie je al resultaat.

Je kind gaat ontdekken dat het op een andere manier ook goed kan leren en makkelijker mee kan komen met de rest van de klas.

Het automatiseren van lesstof lukt nu opeens wèl.

Je kind ontdekt dat als leren makkelijker gaat, leren ook leuker wordt.

Je kind leert wat zijn of haar talenten zijn, die horen bij een andere manier van leren, de keerzijde van ‘het leerprobleem’.

Indien nodig wordt er ook aandacht besteed aan sociaal-emotionele problematiek, mindset en belemmerende overtuigingen.

Je kind krijgt meer zelfvertrouwen en gaat weer met plezier naar school.

Deze methode sloeg aan bij Guido. We zagen vanaf de eerste les al vooruitgang. Dat motiveerde om (bijna) elke dag even te oefenen, voor ons allebei. In vier maanden heeft hij met spelling een enorme sprong vooruit gemaakt. Nathanja geeft duidelijke instructies en voelt ook goed aan hoe ze Guido bij de les houdt.

Barbara, moeder Guido

Het was leuk. Het was makkelijk om zo de spelling te leren. Het uur met Nathanja ging zo voorbij. We hebben ook gelachen. Het oefenen had ik soms geen zin in, maar meestal wel.

Guido, 11 jaar

Voor ons ging er een wereld voor ons open. Doordat Nathanja met Sepp aan de slag ging met de Kernvisie methode begrijpen wij beter hoe hij in elkaar zit en hoe leert. Geen ingewikkelde toepassingen, maar hele eenvoudig basis ‘handigheidjes’ die ieder kind makkelijk kan toepassen. Nathanja begeleidde hem met heel veel geduld ook al had onze beginnende puberzoon er vaak geen zin in. Wij zien dat zijn schoolresultaten zeker vooruit gaan en hij met plezier naar school gaat!

Moeder van Sepp

Ik vond het leuk dat Nathanja mij ‘trucjes’ heeft geleerd om beter te kunnen rekenen, ook al had ik er soms geen zin in. Ik kan sommige dingen, zoals mindmappen, toepassen in de les en dat vind ik fijn om de tekst beter te begrijpen.

Sepp Roos, 11 jaar

Wat wordt behandeld:

De juiste beleving en kennis van de letters van het alfabet wat direct gevolgen heeft voor het lezen en schrijven.

Woordbeelden vastleggen in het langetermijngeheugen.

De tweetekenklanken (au, ou, ei, ij, etc.) We zorgen dat deze letters niet meer worden omgedraaid en dat de leerling weet wanneer hij/zij au of ou (ij of ei, etc.) moet gebruiken.

Open en gesloten klankgroepen, de lange- en korte klank regel.

Woordcategorie reus en reuzen, lief en lieve.

Woorden die eindigen op –cht en op –g.

Werkwoordvervoeging.

Vreemde talen aanleren. Stoppen met stampen, maar een koppeling leggen tussen gevoel en woordbeeld.

Lezen en begrijpend lezen.

Leren van grote teksten.

 

Het omdraaien van getallen corrigeren.

Basisautomatisering corrigeren bij de sommetjes met uitkomst tussen 1-20.

Basisautomatisering tafels.

Rekenvaardigheid ontwikkelen door correcte toepassing van basistechnieken.

 

Topografie: Aangepaste strategie om makkelijk plaatsen aan te wijzen en plaatsnamen te onthouden.

Klokkijken analoog en digitaal.

Concentratie

Faalangst en belemmerende overtuigingen

In mijn praktijk zie ik dat de kinderen waarmee ik werk veelal ook problemen hebben op andere onderdelen. Indien gewenst zal ik vanuit mijn eigen expertise ook extra hulp bieden op het gebied van:

Zinsontleden en woordsoorten

Breuken en procenten

Metriek stelsel

Hierin houd ik rekening met de visueel/gevoelsmatige leerstijl van het kind. De informatie wordt top-down en zo visueel mogelijk aangeboden.

Op het gebied van sociaal-emotionele ondersteuning, bied ik extra begeleiding op het gebied van faalangst en mindset.

Vanuit mijn achtergrond als creatief therapeut en studiebegeleidster heb ik een scala aan kennis, technieken en methodes om in specifieke gevallen in te zetten.

“Sometimes, the most brilliant and intelligent minds do not shine in standardized tests because they do not have standardized minds.”

Diane Ravitch

Vergoeding Jeugdzorg

In bepaalde gevallen kan dit traject Kernvisiemethode vergoed worden vanuit jeugdzorg. Of je kind hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk van de hulpvraag en de regio waarin jullie wonen. Neem vrijblijvend telefonisch contact op, dan kijk ik even na of de Kernvisie methode ook in jullie regio vergoed wordt en zo ja of de hulpvraag aansluit op de voorwaarden voor vergoeding. Vervolgens kan ik je direct meer vertellen over welke stappen te nemen om de vergoeding aan te vragen.

Wil je meer inzicht in de manier waarop jouw kind leert en samen met je kind leren hoe het de lesstof op een andere, makkelijkere manier eigen kan maken? Gun jij je kind ook dat het weer met zelfvertrouwen en plezier naar school gaat? Neem vrijblijvend contact op, dan bespreken we wat ik voor jullie kan betekenen.

Vrijblijvend een gesprek over wat ik voor jouw kind kan betekenen? Neem contact op:

13 + 7 =

Kernvisie methode: De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen

NatuurTalent
Nathanja Boon
mail@natuurtalent.net
06-18946018